0 kommentarer

Fiskekonkurrencen af Siegfried Lenz

af d. 10. juli 2017
Info
 
Sideantal

44

Udgivet

2017

ISBN

978-87-998030-3-3

Originaltitel

Das Wettangeln
Oversat til dansk af Birgitte Brix

Udgave

1 udgave, 1. oplag

 

En flot fortælling til børn og voksne. Flot illustreret. Hurtigt læst, men det gør absolut ingenting. Det er en fortælling som man sagtens kan vende tilbage til og evt. læse højt. En dejlig anderledes fortælling som kan glæde mange.

Den handler om en dreng og en pige som sammen stiller op i en fiskekonkurrence. Først hører man at drengen er med til at hjælpe en ældre mand op efter et styrt manden har lavet i sin kørestol. Det er dommeren af konkurrencen. Man følger derefter hvordan drengen og pigen prøver at fange en gedde, det vil ikke rigtig lykkes for maddingen er ikke god nok. Men så fanger de en lille fisk og benytter som madding, og så går det meget bedre. De er hurtigt færdige og kan derfor snige sig lidt væk og nyde hinandens selskab.

Pigen forsøger at fange en fisk men den stikker af, det resultere i at hun får en trøstepræmie. Så er der musik og dans og der kåres en fiskedronning.

Den ældre mand og drengen er faktisk den samme person. Det fortæller historien intet om, men det er en repræsentativ måde for forfatteren at vedkende sig at han er en ældre mand mens han skriver denne sidste fortælling, og samtidig holder han fast i ungdommen som hans indre på mange måder stadig fyldes op af. En forfatter der på mange måder levede op til sætningen: Man er kun så gammel som man føler sig.

Denne historie blev som sagt den sidste forfatteren skrev. Han oplevede ikke selv at den blev udgivet og det er en skam, for det er en sød fortælling som ikke bare viser sider af ham selv men som også er en form for hyldest til hans hustru.

Det er helt sikkert en bog der kan anbefales også selv om det ved første øjekast ligner en børnebog. Men den rummer så meget mere!

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter