0 kommentarer

Fiddlers af Ed McBain

af d. 13. august 2017
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

259

Udgivet

2005

ISBN

0151012164, 978-0-15-101216-9

 

En pistolmand nedskyder ældre borgere i Isola. Først dør en blind violinist, og snart efter dræbes næste offer. Drabsmetoden er hver gang den samme, med to kugler fra en glock midt i panden. De dræbte er spredt ud over byen, hvorfor forskellige politidistrikter indblandes, men da station 87 får det første lig, overføres efterfølgende sager til Carella og co. Med tiden er stort set hele stationen på sagen, hvor de parvis efterforsker hvert enkelt drab, alle på jagt efter samme drabsmand.
Der er ikke meget nyt under solen, og alligevel, for fede Ollie Weeks har tabt knap ti kilo, han er stadig fed, men hans opførsel har overraskende forbedret sig en del. Han er forelsket.
Altså nyt fra Ollie, men ellers er alt som det plejer: Kling har rod i kærlighedslivet, Parker er en irriterende idiot vis vittigheder stadig er lige dårlige og den store sorte Brown er tør og fattet. Kun Carella oplever nyt, for hans teenagedatter omgås en tyvagtig og hashrygende veninde.

Efter mere end fyrre år blev Fiddlers den sidste roman om station 87. McBain, eller Evan Hunter som han rigtigt hed, døde samme år som Fiddlers udkom. Mere end 50 bøger findes der i serien, hvoraf de fleste er oversat til dansk, dog ikke denne. Når nu det er den sidste kunne man forvente en afrunding, men den havde McBain ikke i ærmet. Eller også døde han før han nåede til den.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter