0 kommentarer

Femte sol brænder af Michael Larsen

af d. 28. oktober 2014
Info
 
Sideantal

364

Udgivet

2000

ISBN

87-583-1264-1

 

Dette er en bog om arkæologi, astroarkæologi, mord og en flygtning.

Eller rettere den kvindelige hovedperson som arbejder med astroarkæologi skal hjælpe med at opklare et mord som er begået på en mand der kun har efterladt sig en stor sten og et svastikategn.

Hun er kommet til Danmark fordi hun ellers ville blive slået ihjel af sin familie, rettroende muslimer, der mener hun har syndet fordi hun er blevet voldtaget i sit hjemland. Hun lever i Danmark som en helt almindelig dansk kvinde. Hun ryger, drikker hvidvin, arbejder, dyrker sex sådan lidt tilfældigt men også fast, med en som hun ikke som sådan er i forhold med.

Hendes arbejde består i at tyde de tegn der er på den sten som er efterladt hos den myrdede person.
Stenen bringer hende både ud at rejse, bringer hende gennem møder med forskellige mennesker der ligesom hun selv arbejder indenfor arkæologiens verden men den bringer hende også igennem uhyggelige ting som bl.a. et flystyrt.

Hun overlever flystyrtet og opdager derefter at den myrdede person måske slet ikke er død…

Hun møder sine brødre igen og er med til at skyde sin egen familie for sin egen overlevelses skyld.

Med andre ord er det en bog der indeholder helt utrolig mange passager. Og hvis man ikke samtidig er historisk interesseret så vil den være svær at følge med i da man får rigtig mange fakta serveret igennem de snakke hun har med andre om den sten hun arbejder med.

Bogen er virkelig spændende og nogen af de ting man hører omtalt er virkelige nok, men brugt i denne sammenhæng er de “fiktive”.

Sex, stoffer, arbejde, vold, drama fra ende til anden. Virkelig godt skrevet og derfor en stor ros til forfatteren herfra. Det er første gang jeg læser en af hans bøger, men bestemt ikke sidste…

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter