0 kommentarer

Familiens synder af Cara Hunter

af d. 3. august 2021
Info
 
Sideantal

355

Udgivet

2020

ISBN

9788712059820

Originaltitel

Close to home - oversat af Brian Christensen

Udgave

1. udgave

 

Allerede i prologen bliver læseren sporet ind på, hvor gerningsmanden skal findes:
‘I ni ud af ti sager som denne – hvor et barn er indblandet – er det nogen i omgangskredsen, som står bag’.
‘Husk det. Uanset hvor fortvivlede folk virker, uanset hvor usandsynligt det forekommer, ved de, hvem der har gjort det’

Otteårige Daisy er forsvundet. Familien har holdt havefest, der har været travlt med forberedelserne, og ingen kan helt huske, hvornår de sidst så Daisy. Alex Fowley og hans team sættes på sagen, og familien udspørges om deres færden den dag. Moren har travlt med at tage sig godt ud, det er vigtigt, at facaden er i orden. Faren er ikke meget for at være i søgelyset, og storebror Leo virker som om han skjuler noget.

Snart viser det sig, at der er flere i familien der ikke har fortalt hele sandheden, og nettet strammes om forældrene, efterhånden som deres fortielser afsløres. Sideløbende følger vi kommentarer på de sociale medier, som er hurtige til at dømme. Det løber løbsk på et tidspunkt.

Vi følger politiets arbejde gennem samtaler, afhøringer, tekniske spor og sluttelig følger vi retssagen. Der bliver gravet i arkiverne og fundet en gammel sag, som kan have betydning.

Bogen er virkelig spændende – hvad er der sket med Daisy – hvem har bortført hende? Vekselvirkningen mellem almindelig tekst, afhøringsrapporter, pressens dækning og tråde på de sociale medier fungerer fint og giver variation i læsningen.

Bogen har en virkelig overraskende slutning, et ekstra twist, som bare giver bogen så meget mere. Jeg slugte bogen på 2 dage, og den næste Adam Fawley-krimi er allerede reserveret. Det er en ublodig, ikke voldsom krimi med vægt på politiarbejde og opklaring af sagen.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter