0 kommentarer

Faldet af Arnaldur Indriðason

af d. 7. juni 2015
Info
 
Sideantal

314

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3653-1

Originaltitel

Svórtuloft

 

Kriminalinspektør Erlendur fra Reykjaviks Politi holder fri, og det er en skam, for han er savnet i denne nye bog af Arnaldur Indridason!

I “Faldet” er det Erlendurs assistent Sigurdur Óli, som er hovedpersonen, og ham som skal bære os læsere gennem mordsagen. I og for sig gør Sigurdur Óli det fint nok, men hvis du som læser kender ham fra Arnaldur Indridasons andre krimier, og egentlig synes han er en lidt belastende person, så kan fortællingen godt virke lang.
Sigurdur Óli er en person som er jævnt træt af mange ting, hans arbejdsliv, hans mor og ikke mindst sit kærlighedsliv, egentlig vil han gerne finde sammen med sin ekskæreste igen, men det er umiddelbart ikke så nemt.
En dag opsøger Sigurdur Ólis bedste ven ham, vennen har taget sin svoger med, som beder Sigurdur Óli om en tjeneste. Ham og konen har mødt et par i en swinger klub, som nu afpresser dem for penge for til gengæld at ødelægge de billeder som findes af dem. Svogerens kone har en fremtid inden for politik, og de billeder kan føre til en skandale, der kan ødelægge hendes fremtiden. Sigurdur Óli ser chancen til at få lidt spænding ind i sit ellers så kedelige liv, og han opsøger parret helt uofficielt. Der er bare lige det ved det, at samtidigt dukker der en håndlanger op og Sigurdur Óli kan nu risikere at sætte alt over styr, hvis hans kollegaer finder ud af hvorfor han i virkeligheden var der på samme tidspunkt.

Jeg beklager, men for mig trækker det et par stjerner ned i det samlede billede, at Erlandur er på ferie.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter