0 kommentarer

Fairest af Marissa Meyer

af d. 27. januar 2015
Info
 
Sideantal

250

Udgivet

2015

Originaltitel

Fairest

 

Den her bog kom ind af postkassen den ene uge, og ugen efter havde jeg læst den! Hvilket jeg lidt fortrød for den verden Meyer skaber med sine Lunar Chronicles er så fascinerende og spændende at jeg elsker at læse mere og mere om den. Så derfor var jeg både ekstatisk over at have læst den, men også trist over at have læst den færdig så hurtigt.

Den her fortælling var specielt interessant fordi det var endnu en bag-om historie om den karakter der skal forestille at være skurken i den historie man kender. Dronning Levanas historie bliver fortalt så tryllebindende at man helt glemmer at hun skal forestille at være skurken.

“Rage burst inside Levana’s head. She was suddenly trembling – and even her glamour was showing the anger. It had been a long time since she’d lost such control. Breathing slowly, she forced herself to relax. Her sister insulted others so that she could lift herself up in comparison. She was to be pitied, if anything.”

Jeg syntes den verden Meyer har skabt på månen er utrolig fascinerende, at en hel verden skal kunne foregå på den facon. De skikke og traditioner der allerede ligger i Meyers fortælling ligger bare og spirer under overfladen, og jeg er sikker på der er meget mere at fortælle om livet på Luna for det fornemmes mellem linjerne. Og det familieforhold der bliver præsenteret i den royale familie er også noget for sig. En hel del ting blev forklaret, mens andre ting bare lægger op til at jeg glæder mig endnu mere til sidste bog kommer til efteråret.

“Levana refused to be haunted by the ghosts of dead children and sisters, princesses and queens. In the year following Selene’s death, she leaped into her role as the new, true queen of Luna.”

Jeg er vild med hvordan Meyer formår at fortælle en historie fra så mange vinkler at vi får så dyb en indsigt I hver eneste person. Det skaber virkelige nogle solide karaktere og en endnu bedre historie på kryds og tværs. Fairest præsenterer også den sidste eventyrinspiration i Snehvide ganske godt så man allerede har en lille smule indsigt inden vi får sidste bog i serien til efteråret. Nu er problemet så bare at jeg skal vente alt for mange månederne til at få fingrene i sidste bog!

Jeg vil anbefale den her serie til enhver der for det første elsker eventyr og genfortællinger af samme. Det er bøger der appellerer til de eventyrlystne og dramatikeren med flair for en god kærlighedshistorie tilsat, for man kan jo ikke have eventyr uden kærlighed til deres dages ende?

Bedømmelse
Karakter