0 kommentarer

Et nyt liv af Kirsten Ahlburg & Morten Ahlburg

af d. 29. marts 2015
Info
 
Sideantal

80

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7141-519-3

 

Det er snart et år siden, at Thomas far begik selvmord. Tiden efter har været svær for både moren og Thomas, som bliver mobbet brutalt i skolen af Bjørn og hans slæng, og som samtidig lider af angst som følge af farens død.

Så får moren et job i Sønderjylland, og pludselig bor de i Ribe, som er helt anderledes end København. Thomas er dog fast besluttet på, at han ikke længere vil være offer. I stedet vil han være en rebel som forbilledet Michael Strunge, hvis digte Thomas er meget optaget af. Fra at være den der bliver mobbet, er Thomas nu pludselig den seje dreng fra København, som ikke er bange for noget. Men også den rolle har en pris.

“Et nyt liv” er en del af forlaget Turbines letlæsnings-serie for unge. De to forfattere bag er Kirsten Ahlburg, der bl.a. har stor erfaring med at skrive letlæsnings-romaner for voksne, og hendes søn Morten.

Historien fortælles gennem Thomas, med indlagte flash backs som ruller fortiden op i tydeligt markerede kapitler. Sproget er levende og holdt i korte sætninger sat op med masser af luft på siderne, så teksten er overskuelig og letlæselig.

Romanen tager fat i svære emner som mobning, sorg, og søgen efter sin identitet. Forfatterne tegner et stærkt portræt af en dreng, som kæmper for at finde sin plads i livet, samtidig med at sorgen over farens død og ønsket om at hjælpe moren trækker i forskellige retninger.

Trods det lave lix tal lykkes det at få både Thomas og fortællingen til at stå levende, og “Et nyt liv” er derfor et godt bud på en spændende udviklingsroman for unge 13-17-årige, der måske kæmper lidt med læsningen.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter