0 kommentarer

Et andet syn af George D. Shuman

af d. 26. december 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

304

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7677-180-5

Originaltitel

Second Sight

 

Korrupte medicinalfirmaer og militære hemmeligheder er nogle af ingredienserne i den fjerde krimi med synske Sherry Moore i hovedrollen.

Jeg har ellers været ret begejstret for de første tre bind i serien om den blinde Sherry Moore, som har den særlige evne, at hun kan aflæse døde menneskers sidste minder. Men her i “Et andet syn” synes jeg, det går helt galt. Dels er oversættelsen ikke i top, f.eks. er der nogen steder byttet rundt på ordstillingen: “Fæstnet til Sherrys hoved var en vrimmel af kulørte elektroder.” Andre steder har jeg svært ved at forstå sætningerne: “En ud af hver tre familier sendte et medlem op en eller anden mental institution for ekstrem opførsel”.

Men det er nu ikke kun oversætterens skyld, at “Et andet syn” halter, for forfatteren har bestemt heller ikke været på toppen.

Plottet starter ellers rigtig interessant med en ung soldat, som findes for foden af en klippe tæt på et sindssygehospital. Han er tilsyneladende stukket af fra en militærfacilitet i området, hvor der foretages hemmelige forsøg. Men ingen ved hvilke, før Sherry Moore 50 år efter kommer i kontakt med den afdøde soldats krop. Hendes syn sætter hende på sporet af en militærhemmelighed, som ingen ønsker frem i lyset, og som har tråde ind i den amerikanske medicinalindustri.

Det lyder spændende nok, men Shuman får aldrig gjort hverken historien eller menneskene levende. Sherry Moore plejer at være et interessant bekendtskab, men denne gang virker hun karikeret og nærmest irriterende. Krydsklipningen mellem de forskellige tråde af historien virker heller ikke optimalt, og til tider føles det næsten, som om det stopper fremdriften i fortællingen frem for at øge spændingen.

Siden Shuman debuterede med “18 sekunder ” i 2006, har han udgivet en krimi om året med Sherry Moore, og måske er det metaltræthed, der spiller ind her i “Et andet syn”. Jeg synes i hvert fald, at historien virker uinspireret og ikke nær så spændende eller velskrevet som de tre første.

Jeg ved ikke, om der kommer flere bind i serien, men hvis der gør, håber jeg, at Shuman finder tilbage til den gamle formel, hvor personer, plot og fortællestil gled sammen i en højere enhed. Ellers tror jeg, at jeg har læst min sidste Sherry Moore krimi.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter