0 kommentarer

Engletræet af Lucinda Riley

af d. 2. juni 2016
Info
 
Sideantal

490

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4409-3

Originaltitel

The angle tree

 

Lucinda Riley er en fremragende forfatter med flere rørende familiedramaer bag sig. Hendes nyeste romaner er blevet så godt modtaget herhjemme, at man nu er ved at oversætte og udgive hendes tidlige romaner, skrevet under navnet Lucinda Edmonds, på dansk.
“Engletræet” er en af dem. Her møder vi Greta, der efter en ulykke har mistet hukommelsen. Årstallet siger 1985 og da Greta indvilliger i at holde jul på det gods, hvor hun for længe siden boede sammen med sin mand, vender hukommelsen pludselig tilbage. Det sker da hun står foran sin lille søns gravsten, en søn hun ikke kunne huske, men så vender det hele tilbage…
Vi går nu tilbage i tiden, da Greta er en ung 18 årig pige, der arbejder som erotisk danser i London lige efter 2. verdenskrig. Her møder hun en amerikansk soldat, som hun bliver lidt for gode venner med. Da han drager hjem til USA, sidder Greta tilbage gravid og ulykkelig. Hun står til at miste sit job på grund af barnet, og det hele ser noget sort ud. Dog har hun en god ven i komikeren David, som tilbyder hende et ophold på sin hjemegn, mens hun venter barnet. Opholdet på landet vender op og ned på Gretas liv. Der venter både glæder og sorger, og det hele må siges at kulminere med den ulykke, der berøver Greta hukommelsen. Jeg vil ikke røbe for meget af handlingen her, det ville ødelægge for meget af læseoplevelsen. Og den er god, skal jeg hilse at sige. Jeg blev virkelig fanget af historien, og af den måde Riley fortæller sin historie på. Hun springer rundt i tiden, og Gretas liv bliver kortlagt brik for brik på ganske spændende vis.
Med “Engletræet” har Lucinda Riley begået endnu en skøn og yderst underholdende roman, med masser af familiehemmeligheder lige under overfladen. Jeg kan ikke andet end at give 5 stjerner, jeg ville ønske jeg stadig havde denne gode læseoplevelse til gode!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter