0 kommentarer

Englen i skyggen af Walter Lucius

af d. 27. januar 2022
Info
 
Sideantal

372

Udgivet

2019

ISBN

978 87 7200 684 0

Originaltitel

Schaduwvechters - oversat af Birthe Lundsgaard

Udgave

1. udgave

 

”Englen i skyggen” er anden bog i serien om den seje, lækre journalist og kampsportsekspert Farah Hafez; hollænder med afghanske aner. Bogen KAN nydes uden at have læst ”Sommerfuglen og stormen”, men det må anbefales at snuppe 1’eren først.

”Englen i skyggen” starter præcis, hvor forgængeren slutter: Farah sidder fastspændt og forslået på en stol med et bombebælte inde for vesten midt i en stor sal i Moskva. Russiske sikkerhedsstyrker med skarpladte maskinpistoler tror, hun er en tjetjensk terrorist og er parat til at uskadeliggøre hende.

Yes, der er dømt hårdt pumpet action fra linje ét, og det fortsætter med 250 km/t, til bogen stopper med en katastrofeopbremsning nogle hundrede sider senere. Pyyyha!

Farah undslipper naturligvis og fortsætter undercover til Indonesien, hvor den fæle russiske oligark Lavrov (der også stod bag begivenhederne i Moskva) agter at opføre en serie flydende atomkraftværker. Han har bestukket en indonesisk eksgeneral; et militærkup truer.

Imens skal kriminalinspektør Radjen Tomasoa hjemme i Amsterdam prøve at opklare et mistænkeligt selvmord. Hovedvidnet i sagen om den misbrugte, flugtbilsramte afghanske dreng, som startede i ”Sommerfuglen og stormen”, findes pludselig hængt.

Imens skal Farahs journalistkollega og barndomsven Paul Chappelle prøve at grave flere beviser frem om Lavrovs utallige skurkestreger og umådelige pengestrømme. Men han er oppe mod stærke kræfter og korrumperede politikere; folk dør som fluer omkring ham i Rusland og Sydafrika.

Walter Lucius er ikke tilhænger af stillestående dramaer. Pyt med troværdigheden, når blot læserne er godt underholdt – tænk Jason Bourne på speed. I følgende højspændte sentens skal vores gode politimand såmænd bare parkere sin dyt:

”Han bakkede ud af båsen, skiftede arrigt gear, lod motoren brøle og hjulene spinde, trådte gaspedalen i bund og kørte bilen i en cirkel hen over betonbelægningen. Lyset fra forlygterne fik de sprøjtende pytter til at ligne oplyste springvand. Med hvinende bremser placerede han tilfreds bilen midt mellem to andre af kriminalpolitiets køretøjer.”

Som antyder sparer Lucius ikke på effekterne. For meget af det gode er slet, slet ikke nok. ”Englen i skyggen” er på én gang ultravoldelig med snesevis af blodige mord og på samme tid drivende sentimental med floder af tårer og svulstige udbrud. Ædle helte med løvehjerter af det pureste guld krydser klinger med infame skurke ganske blottet for moral og fairplay. Således anbefalet/advaret.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter