0 kommentarer

Englen – Angelologi af Danielle Trussoni

af d. 31. januar 2011
Info
 
Sideantal

620

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-43883-1

Originaltitel

Angelology

 

I stedet for endnu en bog om vampyrer, handler denne fantastiske bog om et andet mytisk væsen, nemlig englen. For kan det passe, at der går engle rundt iblandt os?

Den unge kvinde Evangeline er nonne i det kloster, hvor hun som 12-årig blev afleveret af sin far. Hun mistede tidligt sin mor, men har aldrig fået et rigtigt svar på, hvorfor hun døde.
Evangeline falder i klosterets bibliotek over en brevveksling mellem en nu afdød nonne og den fornemme Mrs. Abigail Rockefeller. Brevene er svære at forstå, men efterhånden går det op for hende, at hun er faldet over en dyb hemmelighed, nemlig kampen mellem menneskene og efterkommere af engle, de såkaldte nephilimer.
De smukke efterkommere af de engle, der trodsede Gud og tog sig koner blandt menneskene i skabelsens dage, viser sig at være alt andet end gode. Evangeline befinder sig pludselig i den krig, der har hersket i århundrede mellem nephilimerne og den gruppe af mennesker, der prøver at bekæmpe dem, angelologerne.
De breve Evangeline har fundet, fortæller om placeringen af et guddommeligt klenodie, der kan misbruges i de forkerte hænder, og det bliver nu et kapløb med tiden for at finde dette før nephilimerne. Evangeline opdager ligeledes hemmeligheder om sin familie, og hvad der skete i forbindelse med moderens død.

Bogen er utrolig velskrevet, og man er fra starten ikke i tvivl om, at engle og deres efterkommere findes iblandt os. Historien foregår både i nutid og under 2. verdenskrig, hvilket giver en god dynamik i bogen, hvor vigtige begivenheder bliver afsløret lidt efter lidt.
Efter al den litteratur vi er blevet bombarderet med om vampyrer, gør denne bog alt for, at det nu må være englenes tur til at komme i centrum. Skøn og fascinerende bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter