0 kommentarer

Englekysset af Liselott Willén

af d. 23. maj 2006
Info
 
Sideantal

293

Udgivet

2005

ISBN

87-7394-911-6

Originaltitel

Eldsmärket

Udgave

1.udgave

 

”Englekysset” drejer sig om en ung kvinde ved navn Linn, der ved hjælp af en række hjemmelavede filmklip husker tilbage på sin tid som rollespiller. Det forholder sig nemlig således, at hun før i tiden fremførte små scener blandt uvidende tilskuere, der ofte selv blev involverede i de provokerende, opsatte situationer. Bogen veksler mellem disse minder og nutiden, hvor en dyster hændelse fra Linns fortid er ved at snige sig ind i hendes ellers idylliske forhold til kæresten Nikos.

Idéen bag ”Englekysset” er ganske kreativ og rummer potentielt en god fortælling. Desværre viser det sig, at Willén ikke mestrer sit håndværk tilstrækkeligt til at udnytte det ellers ærlige oplæg. Bogen er en forvirring af stive, indforståede dialoger, der alt for ofte giver anledning til lommefilosofiske floskler fra fortællerens side. Når det dertil kommer, at romanen er et overflødighedshorn af obskure og unødvendige metaforer, kan det hele virke som et sammensurium af desperate forsøg på kunstnerisk finesse ad nauseam.

Det skal retfærdigvis nævnes, at anden halvdel af bogen er langt mere vellykket end første, men dette er hovedsageligt fordi Willén formår at lægge en dæmper på sin tendens til konstrueret kunstneriskhed.

Alt i alt er bogen primært værd at læse, hvis man er interesseret i at studere Willéns synsvinkel på fænomenet rollespil.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter