0 kommentarer

En ulv, en and og en mus af Mac Barnett

af d. 4. juli 2018
Info
 
Sideantal

39

Udgivet

2017

ISBN

9788711900178

Originaltitel

The Wolf, the Duck and the Mouse, oversat af Camilla Schierbeck, illustreret af Jon Klassen

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

”En ulv, en and og en mus” er en illustreret børnebog, der blev udgivet på forlaget Carlsen i 2017.

Fortællingen er kort fortalt, at en mus bliver slugt af en ulv. Musen bliver selvfølgelig bange for at lande i ulvens mave og frygter for sit liv. Det bliver dog nemmere da musen møder en and i ulvens mave, der ligeledes er blevet slugt af den onde og forslugne ulv. En samtale mellem de to dyr følger: ”Jeg blev ganske vist slugt”, sagde anden, ”men jeg har ingen planer om at blive ædt!” Måske er det slet ikke så dumt at blive slugt af en ulv som man tror det er…

Der er tale om en rigtig fin fortælling, der i sig selv er velegnet til højtlæsning for børn. Selv for små børn er bogen ikke uhyggelig selvom den handler om at blive ædt levende.

Desværre synes jeg at illustrationerne er ret kedelige. Meget kedelige, faktisk. Tegningerne er oftest holdt i grå, hvide og sorte toner – og det synes jeg egentlig ikke er så børnevenligt igen. Jeg havde gerne set noget mere spræl i form at flere farver – så det tæller voldsomt ned at illustrationerne er så kedelige. Bogen er læst for både min egen datter og min niece – og der var ingen af de to børn, der viste ret meget interesse for denne bog – og jeg er overbevist om at det har med illustrationerne og farverne (de manglende farver) at gøre.

”En ulv, en and og en mus” for tre stjerner herfra. Selve historien holder, men illustrationerne er mangelfulde, kedelige og ikke specielt børnevenlige, det er som om der slet ikke er tænkt på, at børn faktisk godt kan lide farver og spræl – det går altså ikke når der er tale om en børnebog.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter