0 kommentarer

En stille uge i Lake Wobegon af Garrison Keillor

af d. 5. juli 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

279

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07259-4

Originaltitel

In search of Lake Wobegon

 

Garrison Keillor er forfatter, radiovært, sanger og skuespiller. I det ugentlige show “A prairie home companion” er højdepunktet, når Keillor fortæller en ny historie fra den lille opdigtede by, Lake Wobegon. Og det forstår jeg egentlig godt, for samlingen indeholder en masse dejlige, underfundige, morsomme, tænksomme, sjove og skæve fortællinger om mennesker, som måske nok bor i Lake Wobegon, men lige så godt kunne bo lige rundt om hjørnet på min vej.

Bogen indeholder i alt 32 korte historier, som alle indledes med ordene: “Det har været en stille uge i Lake Wobegon.” Herefter følger så lidt om vejret, og så kommer selve historien. Og det er historier om alt muligt.

En af mine favoritter er “Transportcenter” om det ældre ægtepar Myrtle og Florian, som vover sig udenfor byen for at køre Myrtle til en speciallæge. Undervejs kommer de op at skændes og holder ind for at få en kop kaffe. Da de kører igen, tænker Florian længe over, hvordan han skal få sagt undskyld, blot for at opdage at han har glemt Myrtle på cafeteriet! Hvordan historien slutter, skal jeg nok lade være med at afsløre her.

En anden perle er “Ronnie og Winnebagoen”, om 21-årige Ronnie som låner forældrenes splinternye Winnebago og inviterer vennerne på isfiskeri. Men så sætter tøvejret ind.

Og endelig vil jeg også lige nævne “Fader Wilmar på natarbejde”, om præsten der ikke kan få sig selv til at sige fra, da kirkekomiteen sætter nogle forfærdelige lamper op i kirken. Raseriet ulmer dog i fader Wilmar, og om natten tager han ind til kirken for at skyde lamperne i tusind stykker. Men så blander den Hellige Jomfru sig.

Historierne kan læses i et stræk, men kan med fordel nydes over flere dage med en til to historier om dagen. På den måde er man også i selskab med de underfundige Lake Wobegon beboere i længere tid, og det kan jeg absolut anbefale.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter