0 kommentarer

Lillebror og Kysse-kvælerslangen af Renée Toft Simonsen

af d. 29. september 2006
Info
 
Sideantal

44

Udgivet

2006

ISBN

87-567-7780-9, 978-87-567-7780-3

 

Bogen har en rigtig lækker kraftig forside med guldtryk, som forestiller Lillebror siddende overskrævs på kysse-kvælerslangen klar til kamp og bevæbnet med et sværd. Også indeni er bogen indbydende, da bogens illustrationer er farvestrålende, og siderne er gennemfarvede i pastelfarver.

Historien er egentlig ganske ligetil, da den i sin enkelthed går ud på, at Lillebror er blevet sendt op på sit værelse af sin mor, fordi hun har taget ham i at snige sig ind i spisekammeret efter chokolade. Derfor sidder han og keder sig på værelset, mens han bevæger sig ind i sit eget fantasiunivers, hvor han med hjælp fra en kysseglad kvælerslange indleder en spændende chokoladejagt igennem en jungle med masser af farer, bl.a. andet den farlige drage som bevogter skatten.

“Lillebror elskede chokolade og kunne næsten ikke tænke på andet lige nu. Ingen som helst chokolade og min mor er en spade, digtede Lillebror for sig selv. Æv, nu sad han der og kukkelurede, og det var rigtig kedeligt.”

Bogen er meget humoristisk og fortæller en sød og sjov historie. Samtidig tror jeg, at mange børn vil falde for de små figurer, som uafhængig af bogens handling optræder på alle siderne og laver nogle skøre ting. De fortæller deres helt egen historie.

I bogen optræder, ganske vist kun for en ganske kort bemærkning, en allerede kendt person fra andre af Renée Toft Simonsens bøger, nemlig storesøster Karla. Hende er der mange børn, der kender fra bøgerne: ”Karlas kabale”, ”Karla og Katrine” & ”Karlas svære valg”. Disse bøger henvender sig til pigerne, hvorimod Lillebror-bøgerne er til de yngre drenge fra 4 år og mon ikke brødre og søstre vil synes, det er lidt sjovt, at det er den samme familie, man læser om.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter