0 kommentarer

En skærsommernats drøm af Arne Dahl

af d. 11. juni 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

447

Udgivet

2003

ISBN

978-87-7053-573-1

Originaltitel

En midsommarnattsdröm

 

I sjette bind om svensk politis A-gruppe er Paul Hjelm rykket over til den interne afdeling, og hans tidligere kolleger oplever ham nu som en af dem, der går bag deres ryg.

Et utraditionelt samarbejde mellem Internerne og A-gruppen under ledelse af Kerstin Holm bliver dog en nødvendighed i sager, hvor øksemordet på en polsk sygeplejerske, nedskydningen af chefen for en stupid TV-kanal og fundet af en trepaneret strandvasker har mærkværdige fællestræk.

Takket være en lyrisk tone, hvor handlingen udspiller sig i ugen op til midsommeraften, og brugen af såvel folkesagn, Police-tekster og citater fra “En Skærsommernatsdrøm” er man konstant underholdt på et højt intellektuelt plan i denne medrivende krimi. Alle personerne er godt tegnet, og det er fint, at der også er udvikling i deres karrierer og privatliv. De hen ved ti hovedpersoner er både gode som gruppe, men så sandelig også spændende at følge hver for sig.

Eneste anke fra min side er kunstgrebet med at binde flere tilsyneladende særegne sager sammen til én løsning. Også denne roman fra Arne Dahls hånd forudsætter, at man som læser accepterer en gerningsmand med et noget vidtløftigt motiv. Også en melodramatisk beskrivelse af flere personer, der føler noget på samme tidspunkt, er lige i overkanten. Men det er kun små irritationsmomenter i en rigtig spændende ‘deckare’.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter