0 kommentarer

En sang fra fortiden af Katherine Webb

af d. 25. august 2015
Info
 
Sideantal

404

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3847-4

Originaltitel

A half forgotten song

 

I 1937 i det sydlige England bor den unge pige Mitzy med sin mor. De lever et fattigt liv, hvor dagen går med at skaffe mad. Mitzy samler urter og fanger harer, mens moren ofte har mandlige besøgende, der giver dem penge eller mad. På grund af morens erhverv, er Mitzy meget ensom, da ingen vil lege med hende i den lille landsby. En dag forandres hendes liv dog. En maler flytter ind i nabohuset i sommerferien sammen med sin familie, heriblandt 2 døtre. Mitzy og den ældste datter Delphine bliver veninder og hendes far, maleren Charles Aubrey beder Mitzy sidde model for ham. Mitzy fryder sig over den ekstra opmærksomhed, og bliver langsomt et slags medlem af familien. Da sommeren er slut, rejser familien igen og Mitzy tæller dagene til de kommer tilbage, så hun har noget at drømme om i den noget trøstesløse hverdag.
Den tredje sommer familien kommer igen, er Mitzy ikke længere et barn, men en ung kvinde. Hun forelsker sig i Aubrey på en så besættende måde, at det får store konsekvenser for alle i familien.
Sideløbende med Mitzys historie, hører vi om galleriejeren Zach som i nutiden er meget glad for de billeder Aubrey nåede at male inden han faldt i krigen. Zach vil gerne udgive en biografi om Aubrey og tager derfor til den lille engelske by, hvor familien faldt ferie og hvor de flotte billeder af den ukendte Mitzy er malet. Zach begynder at forske i historien, og det er ikke småting, der kommer frem fra skyggerne.

“En sang fra fortiden” er en forrygende roman. Her er både kærlighed, krimi og historiske begivenheder i en skøn forening. Webb har virkelig et talent for den gode historie, og er god til langsomt at fortælle historien uden den bliver langtrukken. 4 store stjerner skal denne meget gribende og velskrevne roman have.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter