0 kommentarer

Death save af Rune Ryberg

af d. 15. august 2019
Info
 
Sideantal

250

Udgivet

2019

ISBN

978-87-91611-86-5

 

I den lokale spillehal kæmper de to venner Bass og Rick om highscoren på flippermaskinerne. Rick er optaget af sin highscore, mens Bass har kastet sig ud i en teenageforelskelse i stedets yndige servitrice. Livet trækker de to venner i forskellige retninger. Den småkriminelle Rick drømmer kun om nye og bedre highscorer, mens Bass får øjnene op for at verden er meget mere end venskabet med den ustyrlige Rick og hans impulsive og hjernedøde indfald. Men hvor den verden fører hen er for ham, som for andre teenagere, ganske uvist. Hans teenageværelse flyder med el-komponenter, men nørden Bass ser ikke skoven for bare træer: hans fremtid er lige på den anden side af den næste 0,2ohms modstand. Den lokale elektromarskandiser forsøger at guide Bass til en karriere indenfor branchen, og ‘karriere’ er omtrent så uforeneligt med Rick som noget kan være. Der er lagt op til drama i spilleland.

Selvom det er sparsomt med baggrunde i Rybergs rustikke storbymiljø, savner man dem ikke. Billedrammerne afløser hinanden med tegnefilmens legende lethed, godt illustreret i klippene mellem pinball’en der skydes rundt i flippermaskinen og Bass der kæmper med hallucinationer under en pillerus. Det trick er måske symbolisme af den letkøbte slags, men for helvede hvor det virker. Det er så sveden springer af den lille stålkugle. Ryberg forener ungdomsbogen med tegneserien i et enestående gennemført værk, der trækker kraftige inspirationer fra tegnefilmens verden.

Vi skal helt tilbage til 80’ernes bøger af Bjarne Reuter og måske Dennis Jürgensen for at finde så fine beskrivelser af grænselandet på kanten af voksenlivet.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter