0 kommentarer

En hård nat af Ed McBain

af d. 30. juli 2016
Info
 
Sideantal

190

Udgivet

1979

ISBN

87-18-00491-1

Originaltitel

HAIL, HAIL, THE GANG'S ALL HERE!

 

Hvordan er et døgn på en amerikansk politistation egentlig? Med det geniale oplæg har McBain skrevet en af sine bedste bøger, der faktisk ikke følger nogen som helst konventioner for hvordan en krimi bør være. Det er frækt, det er vovet og det er kreativt gået af en mand der skrev mindst to krimier om året. Modet til at fravige den indlærte rutine, bryder med det konforme og giver os…. ‘En hård nat’.

Vi starter med at følge morgenholdet fra de møder ind og afløser natholdet. En ganske almindelig dag på station 87, med uidentificerede lig, knivmord, overfald, indbrud, kioskrøverier, narkomaner, ludere og bortløbne personer. Der er stress på, i en amerikansk storby. I løbet af dagen når Parker af blive skudt, hvorfor tre mand kaldes ind fra deres ferie og Carella, der netop har fået fri efter nattevagt, kaldes ind til tjeneste igen. Så mens læsningen følger de tre skiftehold, er Carella historiens eneste gennemgående person.

På imponerende vis når betjentene at få styr på de fleste af de sager der ellers vælter ind i stride strømme, hvorfor bogen ikke efterlader nogen løse tråde. Det sidder man ellers og frygter efterhånden som siderne slipper op, og der stadig er rigeligt at opklare.

Det er fanme snildt skruet sammen, som forfatteren også selv bemærker i en indledende kommentar: ‘Denne beskedne bog tilegnes Mystery Writers of America, der, hvis de ikke tildeler den en Edgar for årets ti bedste kriminalromaner, bør få deres hoveder undersøgt’.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter