0 kommentarer

Den der lyver af Ida Jessen

af d. 5. juli 2003
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

292

Udgivet

2001

ISBN

87-00-49844-0

 

Hvis man tager ”Den der lyver” og parrer den med en Morten Korch roman og så lige skærer det mest sorte og de værste floskler fra, har man et landsbymiljø, der ville være til at leve i. Men Korch går over heden, og tilbage er Ida Jessen med en utrolig sans for lydløse trusler.

Læseren ved sådan set godt, at det vil gå galt for hovedpersonen. Til minde om Christian, står der ildevarslende på første side, og inden første side i romanen er læst til ende, har mindeværdige Christian allerede lavet en fatal brøler; han køber en andel i en lægepraksis i Hvium i Himmerland uden at tage sin hustru med på råd. Da vi ikke befinder os i Morten Korchs miljø, hvor konen hedder Mild til fornavn og Ja Fatter til efternavn, må det gå galt. Og det gør det.

Christian opdager, at der er noget som ikke stemmer med hans forgænger. Men Christian viser sig at miste interessen, hvis nogen eller noget kræver mere, end han har besluttet sig for at give. Dette karaktertræk skal vise sig at blive fatalt. Mens han stædigt trækker sin grænse, trækker landsbyen sig sammen om ham, og langsomt lukkes der af for ilttilførslen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter