0 kommentarer

En agent på stedet af Robert Littell

af d. 25. oktober 2010
Info
 
Forlag
Sideantal

311

Udgivet

1992

ISBN

87-7724-278-5

Originaltitel

An Agent In Place

 

Der er masser af atmosfære fra Sovjettidens Moskva i denne thriller af en forfatter, der kan sit kram.
Centralt i handelingen står den amerikanske diplomat Benedict Bassett, der er sendt til Moskva med en opgave, som kun få i efterretningstjenesten er indviet i. Klart er det dog, at han næppe – som han selv påstår – er underordnet funktionær med simple stik-i-rend opgaver.

Han forelsker sig i den smukke og karismatiske russiske digterinde Zinaida Zavaskaja, der tidligere har været gift med og fået en søn med en sortbørshaj. De to elskende må dog hurtigt se i øjnene, at kærligheden kan udvikle sig til et mareridt, når den ene er på hemmelig mission og den anden i høj grad er afhængig af det system, hun hader.

Forfatteren udstyrer sine personer med et væld af gode og originale træk, der sammen med en hel del fin hverdagsrealisme fra et gråt og underforsynet Moskva er med til at give romancen mellem de to dybde og alvor. Ikke mindst fremstår en række bipersoner, der løser rundt regnet samme opgaver, men for henholdsvis Sovjet og USA, som helstøbte og originale figurer. Endelig er der guldkorn i såvel de små eksempler på Zinaidas digte som på hendes ex-mand Vadims vittigheder.

Når bogen alle sine fordele til trods må “nøjes” med fire stjerner er det, fordi den i det lange løb ikke er så sindsoprivende spændende som andre af Littells bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter