0 kommentarer

Elsk din fjende? af Pernille Bernitt Sommer

af d. 19. november 2017
Info
 
Sideantal

220

Udgivet

2017

ISBN

978-87-7190.479-6

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Forfatteren har helt klart et kendskab til den konflikt, hun skriver om her i bogen, og hun har da også rejst i Israel og Palæstina. Og det er fint at man kan fornemme, at hun ikke bare har skrevet bogen ud fra en bestemt opfattelse af tingene, men faktisk har prøvet at sætte sig ind i de følelser der er fra begge sider.

Bogen handler om Astrid der gerne vil forstå den konflikt, der er mellem Israel og Palæstina og hun rejser derfor til Betlehem. Her møder hun Ibrahim og får hans historie. Hun møder også Natalie. Men Natalie er sværere at blive klog på.

Astrid ser tingene ret meget fra den ene side og knap så meget fra den anden. Men så møder hun Taly og Mark. Og så er det alligevel som om hun bliver klogere. I hvert fald bliver hun mere nuanceret i sin måde at opfatte konflikten på… eller hvad? Da Astrid vender hjem til Danmark igen er hun ikke sikker på, hun egentlig er blevet mere klar over hvad det hele handler om.

Vi får en rigtig fin historie og den er velskrevet. En fin debut. Jeg ser frem til at læse mere fra denne forfatter på et tidspunkt. At jeg alligevel ikke er helt op og ringe over bogen er fordi den bliver lidt kedelig. Kedelig fordi jeg som læser ikke følte at jeg kunne leve mig ordentlig ind i handlingen og jeg fik ikke en fornemmelse af at være på bølgelængde med nogen af personerne – hverken dem i bogen eller forfatteren. Jeg tror samtidig, at hvis man følger med i konflikten i medierne med videre, så får man nok mere ud af bogen. Og det har jeg ikke selv fulgt så meget med i, så derfor læste jeg ikke bogen med den indgangsvinkel, at det var for at blive klogere på konflikten, men til gengæld med den indgangsvinkel at jeg syntes bogen lød spændende i sig selv med den bærende historie.

Men en fin romandebut fra forfatteren!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter