0 kommentarer

Ejnar af Anne Skov Thomsen

af d. 6. august 2013
Info
 
Sideantal

94

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92801-46-3

 

Min første læste e-bog blev “Ejnar” af Anne Skov Thomsen. Jeg havde valgt den, fordi den var kort og lød let fordøjelig – perfekt som startbog på et nyt medie.

”Ejnar” er en rigtig hyggelig og ukompliceret historie om Ejnar 22 år, der flytter hjemmefra. Han er opvokset i Randers, og mor er usikker på, hvordan det nu skal gå hendes lille dreng ude i den store verden = Nørresundby.

Første gang Ejnar skal koge æg, slår han ægget ud i det varme vand og undrer sig over, hvordan det ser ud – sådan plejer mors kogte æg ikke at se ud. Der er meget at lære, når man flytter hjemmefra, og bogen giver et godt stemningsbillede af Ejnar, der tager tingene, som de kommer, af mors bekymring for, hvordan det nu skal gå, og af far, der ikke rigtig synes at interessere sig for sagen, men som stiller op, når det forventes.

Ejnar har taget et billede af sin tipoldefar med hen i sin lejlighed, og tipoldefaderen våger over Ejnar og hans færd ud i verden. Hans blik skifter fra mildhed til vrede eller glæde, alt efter hvordan hans tipoldebarn har det med de udfordringer, han stilles overfor.

Der er en del “Midt i en klunketid”-humor over bogen, og jeg trak ofte på smilebåndet, mens jeg nød at gå side om side med Ejnar.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter