0 kommentarer

Dyret med to rygge af Emily Maguire

af d. 7. maj 2009
Info
 
Sideantal

341

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7604-110-6

Originaltitel

Taming the beast

 

En bog, der drager læseren ind i et sælsomt univers, hvor en teenagepiges første seksuelle erfaringer drager hende mod en afgrund, hvor “suset” kun mærkes gennem vold, ydmygelse og underkastelse.

Sarah er 14 år, da hendes engelsklærer Mr. Carr på 38 år forfører hende og åbner hendes seksuelle bog.

Mr. Carr må forlade hende, da hans karriere og familieliv sættes på spil af det forhold, at han sammen med Sarah bliver en helt anden person end den rare og tillidsvækkende ægtemand og lærer, han hidtil har været.

I sin fortvivlelse over at være forladt, kaster Sarah sig ud i det ene seksuelle forhold efter det andet, men hun får aldrig slukket den ild, som Mr. Carr tændte i hende.

Hendes barndomsven Jamie, som altid har været forelsket i Sarah, er loyal og forstående overfor hende, på trods af han ikke forstår hendes udskejelser og i ham har Sarah den eneste rigtige ven, der holder af hende – Sarah – og ikke kun af hendes krop. Men for at nå ind til Sarah, må han ofre sig selv på det kødelige alter og deres forhold bliver en blanding af sex, et bror/søster forhold og en havn, hvor Sarah kan søge hen, når hun bliver fortvivlet.

Fortællingen giver et indblik i, hvorfor nogle mennesker ikke finder ro og glæde i et normalt forhold mellem mand og kvinde, men må udforske de mørke sider af hinanden.

7 år efter de skilles, opsøger Mr. Carr igen Sarah, og hun underkaster sig af fri vilje hans misbrug af hendes krop samtidig med at en del af hende længes efter Jamie og det almindelige liv.

På engelsk hedder bogen “Taming the beast” – og jeg synes denne titel passer bedre til kernen i bogen, for alle har vi dæmoner, men ikke alle kan tæmmes. Og Sarahs dæmon lader sig ikke tæmme.

En stærk, anderledes og forunderlig fortælling, der giver en lyst til at få Sarah ud af det misbrug, hun er endt i og tilbage på om ikke dydens rene sti, så dog normalitetens lidt bredere sti.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter