0 kommentarer

Du skal ikke tro du er noget – men det hjælper med flot hår af Karen Thisted

af d. 21. april 2010
Info
 
Sideantal

173

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9182-3

 

Janteloven kender vi alle – “Du skal ikke tro, du er noget” – og sjovt nok blev det janteloven, der gjorde at den kendte frisør Gunn-Britt BLEV noget, for sætningen “Du skal ikke tror, du er noget” som hendes mor sagde til hende igen og igen gjorde, at Gunn-Britt besluttede, at JO hun skulle nok blive til noget.

Gunn-Britt fortæller i et flydende og medrivende sprog – godt hjulpet på vej af Karen Thisted, om opvæksten – først i Sverige og senere i Jylland – hvor hun havde det svært som ordblind – og hvordan hendes svære forhold til moderen gjorde, at hun fra en tidlig alder besluttede sig for at klare sig selv.

Gunn-Britts vej til succes er brolagt med gå-på-mod, viljestyrke og hårdt arbejde samt modet til at sige fra, hvor andre af “pænheds-hensyn” siger ja, men mener nej. Gunn-Britt brød således forbindelsen med både sin far og sin mor for at kunne gro og udvikle sig til den dygtige forretningskvinde hun er i dag.

Man kunne fristes til at tro, at hun så må være en kold kvinde, men når man læser bevæggrundene for hendes valg, må man beundre hende for det mod, hun har udvist ved at stå ved den person, hun er.
Gunn-Britt har også modet til at fortælle om den periode i sit liv, hvor hun fandt ud af, at hendes kæreste var morder – og hvordan hun klarede sig som enlig mor med et karrierejob uden at blive stresset og få dårlig samvittighed.

Misundelse er en grim ting – og man skal aldrig være misundelig på dem der gør det godt – for de betaler også en pris for succeen. Hatten af for kvinder som Gunn-Britt – med eller uden flot hår!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter