0 kommentarer

Dronningens nar af Philippa Gregory

af d. 25. juni 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

478

Udgivet

2004

ISBN

87-7714-701-4

Originaltitel

The Queen's Fool

 

I midten af 1500 tallet ankommer den unge pige Hannah med sin far til England. De er flygtet fra Spanien, hvor Hannahs mor blev brændt på bålet, fordi hun var jøde. Hannah og faderen begynder på en frisk i London, hvor faderen har en bogtrykker forretning. De skjuler nu deres religion, for jødedom er en farlig religion at have alle steder i disse tider.

Hannah har en speciel gave, hun får indimellem glimt af fremtiden, og dette kommer adelsmanden Robert Dudley for øre. Han bringer Hannah til hoffet som hellig nar, først under den døende unge kong Edward, siden under hans storesøster dronning Maria. Men hoffet og hele landet er præget af fejder og skandaler. Søstrene Maria og Elizabeth kæmper om magten, og den katolske Maria vinder første omgang. Dog får hun hurtigt landet imod sig, da hun vælger en spansk prins som ægtemand. Hannah er vidne til alt dette og mere til. Hun er bange for, at hendes sande religion kommer nogen for øre, og er ligeledes kommet i klemme i et arrangeret ægteskab med en ung jødisk mand. Noget der bestemt ikke passer den stædige unge kvinde. Men Hannah bliver snart nødt til at vælge mellem kærligheden og livet ved hoffet, selvom hun ihærdigt forsøger at forene de to.

“Dronningens nar” er en fantastisk spændende historisk roman om et England splittet mellem to kvinder, den katolske Maria og den protestantiske Elizabeth. Det er virkelig en turn-pager og alt er godt gennemført. Stemningen i bogen skifter lynhurtigt fra total jubel til dyb folkelig mistro, og det er gribende at følge den nye dronning Marias kamp for tronen.

Historiske romaner fra Gregorys hånd er altid værd at læse!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter