0 kommentarer

Drømmefanger af Sander Dyrvig

af d. 14. februar 2015
Info
 
Sideantal

315

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7157-030-4

 

Martin på 27 er vokset op i en familie, hvor han altid har følt sig markant anderledes end de andre; han har intet tilfælles med sin lillebror Jens og han kan ikke forstå, hvorfor moderen og faderen ikke kan argumentere for hvorfor de synes deres liv er så fantastisk godt.
En dag ser Martin sin far kysse med en anden kvinde, og efter et halvt års tid kommer Martin hjem i en brandert og afslører faderens hemmelighed for familien.

Det falder ikke heldigt ud, moderen tror ikke på Martin, lillebroderen bliver såret og faderen formår at få overbevist sin kone og yngste søn om sin uskyldighed.

Konsekvensen for Martin er voldsom: familien insisterer på, at Martin skal undskylde for at have sået splid i familien, hvis ikke han vil det bliver han udstødt af familien.

Martin vælger at blive udstødt og bruger de næste 5 års tid på at tage universitetsuddannelse og finde et job, men også med at stifte bekendtskab med kærligheden i form af Marie (som han møder på universitetet) – og senere Naja, der begge på hver deres måde kommer til at få stor indflydelse på Martins liv.

“Drømmefanger” er fortællingen om Martins liv, hvor han som 27-årig beretter om de mange hændelser, der har gjort ham til den person han er i dag.

Første halvdel af bogen er temmelig kedelig, og man kan rolig sige, at forfatteren er længe om at komme hen til et punkt, hvor der sker nok til at holde læseren fanget.

Anden halvdel er markant bedre, der kommer bedre flow i handlingsforløbet, der er mere kød på handlingen og bogens hovedperson fremstår også mere overbevisende i anden halvdel af bogen.

Dele af bogen er præget af, at der ikke er læst ordentlig korrektur, ældre mænd bliver f.eks. “skaldede” men ikke “skallede”, som der står i bogen, og der kunne godt være smidt nogle flere kommaer de rigtige steder.

Jeg lander på 3 stjerner for “Drømmefanger”.

Ikke mere, for jeg kedede mig faktisk bravt i første halvdel af bogen, og de mange sproglige fejl irriterede mine små, forfinede og sarte øjne.

De 3 stjerner gives fordi anden halvdel trods alt indeholder overbevisende handling og markante beskrivelser af bogens personer.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter