0 kommentarer

Drengen der lå i sin seng, mens hans far og damefrisøren så på af Kim Fupz Aakeson

af d. 5. april 2007
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2004

ISBN

87-02-00273-6

 

Werners mor er død af en sygdom. Han savner sin mor og kan derfor ikke lide, at hans far har giftet sig igen – med en damefrisør, der kalder Werner for Lille Mand! Han kan ikke lide, at hun lugter af parfume, at hun har spidse bryster og at hun laver mad med peber og fedt.

Men når Werner sover og er i drømmeland, er han igen sammen med sin mor. Far og damefrisøren beder ham om at “hilse i Drømmeland”, men det vil han ikke. Men det kan han ikke, for han har for travlt med at have det sjovt med sin mor.

“Werner siger: “Jeg bliver!
Jeg lader bare være med at vågne nede i den dumme seng, Jeg bliver i Drømmeland!”
“Yksi, kaksi, fem tambakti,” råber hans mor. Med en meget stor kaffekande på hovedet. Og hendes ørenringe er lavet af boller med rosiner, og hun har sukker i sine ærmer.” (s. 18)

Men en nat i drømmeland beslutter Werner sig for at blive dér, sammen med sin mor. Han vil ikke vågne. Han vil ikke tilbage til far og damefrisøren, der står og er bekymrede, fordi han ikke vågner. Men kan han holde det ud, vil han virkelig gerne forblive i drømmen? – eller er hans tilværelse med far og damefrisøren overhovedet så dårlig endda, laver hun overhovedet mad med peber og fedt, har han svært ved at indrømme, at hun egentlig er okay?

“Drengen der lå i sin seng, mens hans far og damefrisøren så på” er en velskrevet, letlæst billedbog af Kim Fupz Aakeson med flotte illustrationer af Cato Thau-Jensen. Handlingen afspejler en lille drengs hverdag, efter hans mor er gået bort, og om hvordan han har svært ved at acceptere ‘fars nye kæreste’, fordi han føler, at han svigter sin mor.

Bogen er en del af en serien “Læs for sjov” fra Gyldendal, og kan varmt anbefales til børn i de mindre klasser. Teksten er let, handlingen er forståelig og tegningerne er gode og inspirerende.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter