0 kommentarer

Dragedamens hævn – Dragedræber-akademiet, 2 af Kate McMullan

af d. 19. august 2007
Info
 
Sideantal

111

Udgivet

2006

ISBN

87-11-22678-1

Originaltitel

Revenge of the dragon lady

 

Moderen til dragen, som Wiglaf slog ihjel i den første del af serien, vender i denne anden del snuden mod dragedræberakademiet, for at finde frem til ham, som slog hendes yndlingssøn ihjel. Moderen er ingen ringere end “Pesten fra Vesten” hvis eneste hobby er at slå ihjel. Stakkels Wiglaf er virkelig på den, og han forbereder sig på at måtte forlade denne verden. Selvom han én gang har slået en drage ihjel, så er det tvivlsomt at han kan tage livet af endnu en med sine dårlige vittigheder. Næh, denne gang må han mande sig op. Derfor tilkaldes troldmanden Zizmor i håbet om at han kan trylle ham mere modig. Men kan det mon gøre det, når man er oppe mod den ondeste drage af alle?

“Kylling, kryster, rystebuks,
kært barn har mange navne.
Giv dette pjok en rygrad fluks,
så mod han ej vil savne.
Gør ham stålsat, gør ham hård,
så han ej af skræk vil fjærte.
Giv den dreng, som for mig står
et ægte LØVEHJERTE!”

Det gnistrede fra Zizmors stav.
Wiglaf gispede, da gnisterne dryssede ned over ham. Ziz! Ziz! Ziz! Det lynede og glimtede for hans øjne, et øresønderrivende brølfyldte hans ører, og pludselig var det, som om troldmændene hvirvlede omkring ham i en vild og vanvittig dans.
Da han åbnede øjnene igen, lå han på gulvet i hønsehuset.”

Det er mest af alt en spøjs historie, mere end den er spændende. Jeg morede mig gevaldigt over de mange humoristiske kommentarer som falder undervejs og de grinagtige scenarier som den meget lidt helteagtige Wiglaf kommer ud for. Bogen er letlæst, og der er en del illustrationer undervejs, som også er ret overdrevne. Alt i alt må jeg sige, at jeg morede mig og fik et godt grin, men det er ikke en historie der hænger ved, efter man har læst bogen.

Forsiden forestiller den emsige dragedame på jagt efter sit bytte og den flygtende Wiglaf, der med al respekt ikke ser ud som om modighedstryllebesværgelsen har virket helt efter planen. Som i første bog er der også bagerst i denne her, en årbog fra Dragedræberakademiet hvor man hurtigt kan finde nogle oplysninger om de ansatte og eleverne på skolen.

Bogen kan læses fra 10 år og er velegnet til højtlæsning.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter