0 kommentarer

Dr. Jekyll og Mr. Hyde af Robert Louis Stevenson

af d. 1. januar 2015
Info
 
Sideantal

135

Udgivet

2000

ISBN

87-553-1695-6

Originaltitel

The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde

 

Dr. Jekyll er på overfladen en pæn og ordentlig mand. Læge, respekteret af sine omgivelser, vellidt af sine venner. Under overfladen lurer Jekyll´s dårlige sider, som han måske har lyst til at udleve (uden det får konsekvenser for ham).

For at komme i kontakt med sin usle og nederdrægtige side blander han en væske, som han indtager, hvorefter han forvandles til den usympatiske Mr. Hyde, et modbydeligt væsen, der slår parlamentsmedlemmer ihjel samt slår og sparker på børn.

Ingen ved, at Jekyll og Hyde er en og samme person, og læseren finder da også først til sidst ud af hvordan tingene hænger sammen.

“Dr. Jekyll og Mr. Hyde” er fortællingen om kampen mellem det gode og det onde og en roman, der beskriver at vi alle indeholder både gode og dårlige sider (selvom de færreste heldigvis er mordere eller afstumpede).

Det er vist meningen, at “Dr. Jekyll og Mr. Hyde” skal være uhyggelig læsning.

Det er desværre ikke tilfældet.

Selvom jeg godt kan se formålet med bogen er fortællingen noget langtrukken og kedelig.

Hvor usympatisk det end er at læse om Mr. Hydes dårligdomme må jeg indrømme, at jeg kedede mig bravt under læsningen af bogen – og jeg var lettet da bogen var slut.

Sprogligt er bogen udmærket, det er spændingsniveauet den er gal med, og jeg kan derfor kun belønne “Dr. Jekyll og Mr. Hyde” med to stjerner – det er mig en gåde, at romanen har klassikerstatus, for det synes jeg faktisk ikke, at bogen har tilstrækkeligt format til.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter