0 kommentarer

Domino af Iselin C. Hermann

af d. 7. juni 2008
Info
 
Sideantal

308

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31745-7

 

Domino er en roman om bedrag, identitet, forelskelse og kærlighed.

Det er svært at referere handlingen i bogen uden at afsløre for meget. Kort fortalt befinder vi os i Paris, og følger en gruppe menneskers ægteskabelige og – især – udenomsægteskabelige forviklinger.

Hun skriver godt, Iselin C. Hermann. Måden hvorpå hun beskriver og (af)slører romanpersonernes identitet(er) er interessant, og hendes sprog og den meget stemningsfulde franske ‘setting’ er nok til at gøre læsningen af Domino til en fornøjelse.

En lille smagsprøve:
“Hårde opbremsninger og harmonikasammenstød giver kvalme. I hendes underbevidsthed er et vogntog lastet med lyst, sorg, spænding, løgn, længsel og skam kollideret med trafik i den modkørende bane, hvor bilerne af følgende mærker er involveret: Forvirring, Fornuft (med anhænger), Forelskelse, samt dobbeltdækkeren jeg-kunne-ikke-gøre-for-det. De sårede er endnu ikke optalt og ansvaret ikke fordelt. I netop den slags uheld er der ingen skadeserstatning, fordi forsikringsselskabet for længst er gået konkurs.”

Indimellem bliver det hele dog lidt for konstrueret, og man mangler til slut – synes jeg i hvert fald – sympati med og især forståelse for hovedpersonen Zephyr.

At jeg alligevel langer 4 stjerner over disken, skyldes de nuancerede beskrivelser af især bogens kvinder og den fine skrivekunst forfatteren lægger for dagen.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter