0 kommentarer

Døderummet af Susanne Staun

af d. 12. oktober 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

329

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-09425-1

 

Hovedpersonen i “Døderummet” er retsmediciner Maria Krause der lever med sin mand Michael i et forhold der burde være afsluttet for længe siden. Krause har dog efterhånden accepteret det døde forhold, og krydre så sit liv med at bestille voldtægter om natten i en nærliggende park.

En dag følger hun i sin venindens Nkem`s fodspor, da denne søger job i på retsmedicinsk institut i Odense. Krause søger stillingen som vicestatsobducent på instituttet, og får den uden større udfordringer. Her involveres hun i en sag, da en ung pige ved navn Emilie findes brutalt kvivdræbt og skamferet. Morderen har efterladt sig et svedaftryk der viser at han er spedalsk, hvilket ikke rigtig giver mening for Krause, da det sidste tilfælde af spedalskhed blev konstateret i 1913.

Den dræbte pige Emilie, sætter Krause i en større krise. Hun har ingen børn selv, men føler ret stærkt at den dræbte pige kunne være hendes datter.

Sideløbende med nye mord, Krauses personransagelse, og hendes oplevelser på instituttet, følger vi morderens tanker i dagbogsform. Han er rablende sindssyg, og uhyggeligt velovervejet i sine gerninger og en dødsensfarlig manipulator.

“Døderummet” er sindssyg velskrevet og det nærmeste jeg har været på en pageturner længe. Når den så får 4 stjerner, skyldes det, at den hen mod slutningen er lidt for forudsigelig.

Men hold da kæft, hvor Susanne Staun skriver så det er en fornøjelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter