0 kommentarer

Døden ved vand af Torkil Damhaug

af d. 30. november 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

459

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7053-308-9

Originaltitel

Døden ved vann

 

Liss bor i Amsterdam, hvor hun arbejder som model. Hun færdes i et miljø med stoffer og har en tvivlsom kæreste, der ikke vil lade hende slippe fri. En dag får hun en besked, der ryster hende: storesøsteren Mailin, til hvem hun er stærkt knyttet, er forsvundet. Liss haster til Oslo, for hun må finde Mailin – samtidig er det en flugt fra Amsterdam, hvor kæresten er fundet død.

Liss kan ikke holde ud at være i sit barndomshjem. Hun har ikke det bedste forhold til sin mor, og har fortrængt de fleste minder fra barndommen. Hun slår sig ned i lejligheden hos søsterens kæreste, Viljam; de kommer godt ud af det med hinanden.

Mailin var i gang med en afhandling om mænd, der har været udsat for seksuelle overgreb, og den dag hun forsvinder, skulle hun have medvirket i et TV-program. Da Mailin findes død, myrdet på den mest brutale måde, kaster Liss sig ud et opklaringsarbejde – parallelt med politiet.

Bogen indledes med en fortælling, der ligger 12 år tilbage i tiden, om Jo og Jakke, den 12-årige dreng og den voksne mand, der mødes på en ferie på Kreta. Jo og hans 2 mindre søskende er udsat for omsorgssvigt fra de fordrukne forældres side – Jakke vinder Jo’s tillid, man fornemmer, hvad det handler om. At Jo og Jakke på en eller anden måde er involveret i drabet på Mailin er man sådan set ikke i tvivl om – men hvad er deres rigtige identitet? Hvem er Jo og Jakke?

En særdeles spændende og velgennemtænkt krimi. Læseren holdes i spænding til det sidste – jeg troede, da jeg var omkring 300 sider inde i bogen, at jeg havde gættet hvem morderen var, men jeg tog (heldigvis) fejl! For det gode er jo, at det hele først afsløres til sidst, og at man overraskes.

Det er Torkil Damhaugs første bog på dansk – jeg håber flere af hans bøger bliver oversat, jeg vil helt sikkert være at finde blandt læserne, når det sker.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter