0 kommentarer

Døden og en pingvin af Andrej Kurkov

af d. 3. juli 2008
Info
 
Sideantal

302

Udgivet

2004

ISBN

87-990157-3-0

Originaltitel

Smerts' postoronnego

 

Denne bog er simpelthen god! Der er bare noget over den, den er helt speciel.

Udgangspunktet i sig selv er specielt. En mand og hans pingvin. En mand, Viktor, der forgæves forsøger at skrive, skrive en novelle, en roman, et eller andet, men aldrig når op på mere end en side. Og så pingvinen, Micha, der har dårligt hjerte og tendens til depression.
En dag dukker dog uventet et job op. Viktors arbejde med en en-sides historie har båret frugt. Han ansættes af en avis til at skrive om døden. Ikke om allerede døde mennesker, eller døden som sådan, nej, men nekrologer over dem, der stadig lever i bedste velgående – På den måde er avisen jo forberedt når disse personer skulle gå hen og dø i virkeligheden!
Men med dødsannoncerne ændres Viktors stille tilværelse sig. Ikke på en gang, men i det små, og pludselig er hans liv forandret.

Jeg er vild med denne bog. Man bliver hevet ind i den, og lever på dens præmisser. Forfatteren forstår at gøre en hvilken som helst af bogens ellers ikke helt almindelige handlinger, helt naturlige. Ikke at der sker noget overnaturligt i bogen, overhovedet intet i den stil; alt kunne sådan set foregå – Eller det tror man i hvert fald på under læsningen.

“Et tragikomisk mesterværk” – Ja, det må man give “Daily Telegraph” ret i!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter