0 kommentarer

Døden nær af Lee Child

af d. 10. oktober 2008
Info
 
Sideantal

432

Udgivet

2001

ISBN

87-553-2952-7

Originaltitel

Die trying

Udgave

1.udgave

 

Ret kontant, masser af rå vold, flade personer, intetsigende replikker og en handling så tam som en amerikansk b-film. Det sammenfatter fint indtrykket af Lee Childs ‘Døden nær’. Trist egentlig, for forventninger pustes ellers kraftigt op på bagsiden, hvor hovedpersonen Jack Reacher fremhæves som det nye årtusindes James Bond. Det kunne han godt have været, hvis ikke de omgivelser og den handling han blev placeret i var så fortænkt.
Reacher, – et højt dekoreret tidligere medlem af det amerikanske militærpoliti, blandes tilfældigt ind i en kidnapning. Han er bare på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Kidnapperne smider Reacher og det kvindelige gidsel bag i en varevogn og kører tværs over USA. Der sker ting og sager i starten af turen, nok til lige at fange læserens interesse. Men det holder kun i starten, for historien udvikler sig alt for langsomt og – undskyld udtrykket, alt for fladpandet. Da de endelig når deres bestemmelsessted, en lejr for højreekstremistiske amatørkrigere, er læseren for længst stået af. Hvis ikke, så skal amatørkrigerne nok sørge for det.
FBI indblandes, det hele trækker i langdrag og til sidst træder den professionelle kriger Reacher endelig i aktion. Der er ikke nogen overraskelser her, og Reacher er næsten for overlegen i forhold til modparten. Han fortjener et mere intelligent modspil. Forhåbentlig vil Lee Child have dette for øje, næste gang han sender Reacher på eventyr.

Fik jeg nævnt at chefen for amatørkrigerne har en forkærlighed for korsfæstelser og motorsavsmassakrer? Nej? Det er vist heller ikke nødvendigt.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter