0 kommentarer

Hjem til jul af Joanna Bolouri

af d. 25. januar 2019
Info
 
Sideantal

337

Udgivet

2018

ISBN

978-87-93544-91-8

Originaltitel

The most wonderful time of the year
oversætter: Lea Thume

Udgave

1. udgave

 

Emily er 38 år og single – hvilket absolut ikke passer hendes mor. Hver uge i de seneste 2 år (siden hendes sidste kæreste) har hendes mor spurgt hende: ’Sig mig så, har du mødt en sød fyr?’

Faktisk HAR Emily mødt en mand – Robert – som er helt anderledes end hendes sidste kæreste. Robert er dannet, romantisk, flot (men også lidt kedelig, kan være ret pinlig, er ikke særlig god i sengen) – men Emily har overbevist sig selv om, at han er manden, hun skal giftes med.

Hun tøver med at fortælle sin mor om Robert, for hendes familie er meget speciel, de har en bramfri, meget direkte omgangstone, drikker rigeligt, og er i det hele taget ikke helt almindelige – ’..når en outsider har held til at infiltrere deres hule, er der totalt blodbad’.

’Hvis jeg tog ham med på besøg hos min familie, ville de bruge fem minutter sammen med ham, inden de skrev London-skvat på en Post-it og lod hunden bolle hans ben, imens de alle sammen dansede til ”Blurred Lines”.’

Da Emily endelig lader bomben falde, insisterer hendes mor på, at hun tager Robert med hjem til jul – for at møde hele familien. Og Emily kan ikke sige nej til sin mor. Hvad gør hun så, da Robert kort før jul indrømmer, at han er gift – og skal være sammen med sin kone og børn i julen?

Forældrene bor i Skotland, Emily i London, hvor hun deler en lejlighed med de to bofæller, Alice og Toby, som har noget kørende. I lejligheden ved siden af bor den irriterende Evan, hvis larmende sexliv holder Emily vågen om natten.

Da Emily rasende har smidt Robert ud af sit liv, må hun finde på noget. Løsningen bliver, at Evan – mod betaling – tager med Emily hjem til jul og udgiver sig for at være Robert. Og hvordan skal det så gå ….

Handlingen er ret forudsigelig, det er en slags ’Pretty (wo)man”. Bogen er let læst, den er skrevet i et meget humoristisk, temmelig frisk sprog – i starten blev jeg lidt irriteret, da jeg følte, at morsomhederne nærmest stod i kø, og det blev lidt anstrengende. Men enten vænnede jeg mig til det– eller også aftog det efterhånden. Da Evan og Emily møder op hos Emilys familie, bliver det faktisk ret morsomt.
Emilys mor er noget for sig – hun er tilsyneladende omsorgsfuld, men samtidig meget spids og hun nedgør ofte sin datter med sine ubetænksomme kommentarerer. Familien spiller en del komedie over for hinanden, mens de tilsyneladende har det sjovt og leger sig igennem julen med alle dens traditioner. Det viser sig, at ikke kun Emily har noget at tumle med, både hendes søster og bror har problemer i deres ægteskaber. Dermed får bogen også en anden side end den humoristiske, komedien med happy ending.

PS: Bogen kan sagtens læses, selv om det ikke er jul.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter