0 kommentarer

Dobbeltmord af Ed McBain

af d. 7. juni 2016
Info
 
Sideantal

204

Udgivet

1980

ISBN

87-18-00605-1

Originaltitel

Shotgun, oversat af Randi Remar

 

Et ægtepar har begge fået blæst ansigter og kranier væk, af skud fra et gevær. Geværet de er skudt med findes sammen med ligene, og drabsmanden har gjort et amatøragtigt forsøg på at få det til at se ud som om manden er gerningsmanden, der efter drabet på konen har blæst sit eget hoved af.

Kling, Carella, Meyer og Hawes forhører naboer og gæster på et værtshus, i en rent ud sagt meget triviel og ualmindeligt ligegyldig kriminalroman. McBains ord har normalt sjæl, især hans beskrivelser af storbyen Isola plejer at tage kegler, men i ‘Dobbeltmord’ er han i sjælden grad uinspireret. Forhørerne er kedelige, Carellas privatliv mangler nerve, ja selv Klings problemer med en ung kvindelig informant der er for alt i verden vil have den unge betjent, er kun i ringe grad underholdende.

Historien hænger godt nok sammen, spændende er den bare ikke.

McBain vender dog kareten til sidst, for sikken slutning! Her skal man være Sherlock Holmes for at kunne regne ud hvem drabsmanden er. Via en fremragende politiindsats lykkes det at pågribe morderen, og så falder hele korthuset sammen i en meget overraskende afsløring, hvilket absolut ikke er typisk for McBain. Der plejer det nærmest at være givet på forhånd hvem morderen er; ikke i ‘Dobbeltmord’. Det er desværre de eneste rosende ord bogen får med på vejen.

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter