0 kommentarer

Digte 1803 af Adam Oehlenschläger

af d. 19. januar 2006
Info
 
Sideantal

335

Udgivet

2002

ISBN

87-02-01389-4

 

Siger man romantikken i Danmark, kan man ikke komme uden om at sige Adam Oehlenschläger, da han i sin tid stod i spidsen for at bringe den til Danmark. “Digte 1803” er et lille udvalg af nogle af de bedste digte han nåede at skrive, men udover digtene er hans skuespil “Sankt Hans-aftenspil” også med i digtsamlingen. Stilen er meget ligetil, og selvom der ofte står ret mange navne og referencer til nordisk mytologi, er der en forklaring omme bag i bogen, så man kommer godt ind i digtene.

Der er mange referencer til gamle sagn og myter, så hvis man kender lidt til sin Danmarkshistorie bliver det helt optimal læsning, men det er ikke en forudsætning at man ved en masse i forvejen. Dette er bog, hvor man bare skal sætte sig godt til rette i sin bedste stol og nyde bogens æstetiske skønhed, samtidig med at man nyder stemningen og indtrykket fra en for længst svunden tid. Jeg synes personligt at “Digte 1803” rummer essensen af romantikken.

Oehlenschläger skriver meget levende, og det er et godt sted at starte hvis man gerne vil læse lidt om Danmarks guldalder, men ikke tør kaste sig ud i alt for store værker fra den tid. Jeg vil næsten mene, at det hører med til ens almene dannelse at man bare engang i sit liv læser noget af Adam Oehlenschläger.

”Digte 1803” indeholder Oehlenslägers mest kendte digt: ”Guldhornene”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter