0 kommentarer

Det skjulte rige af Clare B. Dunkle

af d. 16. januar 2007
Info
 
Forlag
Sideantal

254

Udgivet

2005

ISBN

87-11-22366-9

Originaltitel

The hollow kingdom

 

Søstrene Kate og Emily mister deres far og bliver derfor sendt på landet for at bo hos deres værge. Værgen er deres usympatiske ugifte fætter, Hugh Roberts, og han er ikke spor interesseret i at tage sig af de to forældreløse piger, så i stedet tager to af pigernes tanter dem til sig.

Godset og området hvor de to piger lever kaldes Hollow Hill- og det diskuteres hvorvidt Hollow hentyder til noget helligt eller om det er de Hule Høje der hentydes til. Der går dog ikke lang tid før pigerne opdager at det er det sidste.
På egnen fortælles der om unge piger der bliver kidnappet af de onde varyler og slæbt ned under jorden til et liv i fangenskab.

En skæbnesvanger nat møder de to piger en kutteklædt mand der påstår at være Hugh’s fætter. Men manden er meget mere end blot det.
Den kutteklædte mand viser sig at være varylernes konge, Marak, og han har udset Kate til at være sin brud. Kate finder hurtigt ud af at Marak er villig til at gøre alt for at få hende og han har ingen skrupler med at ty til vold og trolddom for at få sin nye brud ned under jorden.

De Hule Høje indeholder åbenbart varyler frem for elvere. Who would have guessed?

Fantasien slippes løs i denne eventyrlige fortælling hvor monstre og mennesker bytter rolle.
Sproget er let og beskrivelserne fabelagtige. Især beskrivelserne af de uhyrlige varyler er intet mindre end fantasifulde og farverige.

Det skjulte rige er første del af en trilogi af samme navn.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter