0 kommentarer

Det eneste rigtige af Malene Ravn

af d. 12. november 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

183

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-16167-0

 

Malene Ravn har med debut’en “Det eneste rigtige” givet sig selv et stort problem – i hvert fald hvis hun agter at fortsætte med at skrive romaner. Når man starter så meget ud på toppen som Ravn gør her, vil det næsten være naturlovsstridigt, hvis det ikke går ned ad bakke herfra. Omvendt har man jo set, at nogle forfattere bider sig fast på toppen fra starten – og bliver der. Uanset hvad, så er jeg meget spændt på Ravns næste udspil, hvis der bliver et sådant.

Nina vil have et barn, men fordi hun på et tidspunkt har fået foretaget en abort, kan det ikke længere lade sig gøre. Nina er gift med Niels, der er Nina utro. Senest med 15-årige Marie.
Da Niels kommer hjem fra den forretningsrejse hvor han mødte Marie, sidder Nina i stuen og tager imod ham. Men hun er ikke alene. Marie sidder ved siden af hende. Marie’s baggrund er ikke noget at råbe hurra for, og Nina åbner deres hjem for Marie, og lader hende flytte ind. I første omgang med en “så kan han lære det” attitude, men da det viser sig at Marie faktisk er gravid – dog ikke med Niels – går det helt galt.

Ninas omsorg for Marie, bliver til en grusom manipuleren. På et tidspunkt får Niels nok, og skrider. Herfra går det kun ned ad bakke for Nina, hvis tiltagende vanvid omslutter hende og Marie. Da Niels på et tidspunkt vender tilbage, har Marie lige født, og alt er i opløsning.

Malene Ravn har skrevet et intenst psykologisk drama om, hvordan det kan gå, når grænser brydes op og alting flyder. Det er en fortælling der spørger, hvor langt vi er villige til at gå, for at få det vi så brændende ønsker os. Og det er vanvittigt godt skrevet. Ninas vanvid kommer snigende så stille, at jeg som læser ikke opdager det til at begynde med, og da jeg endelig får øje på det, er det for sent.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter