0 kommentarer

Det der er imellem os af Nayomi Munaweera

af d. 3. april 2017
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

304

Udgivet

2017

ISBN

978-87-638-4610-3

Originaltitel

What lies between us (oversat af Louise Ardenfelt Ravnild)

Udgave

1. udgave

 

Bogens jeg-fortæller tager os med på en rejse tilbage i tiden, tilbage til livet på Sri Lanka. Fra sin fængselscelle i Amerika dykker hun ned i sin egen fortid, og prøver at finde svar, en forklaring på, hvorfor hun handlede som hun gjorde. Hun ved, at hvad hun gjorde var utilgiveligt. Med denne beretning søger hun forståelse frem for tilgivelse.

Barndommen på Sri Lanka var både smuk og grusom. Livet i det smukke landskab, skolen, veninderne. Et familieliv med både gode og knap så gode perioder. Moderen, der nogle gange var glad og livlig, andre gange fraværende og låst inde på sit værelse i timevis. Faderen, der lærte hende at svømme. Og de ansatte, der overtog legen når forældrene ikke havde tid. En tragedie vender dog op og ned på alting. Familien må forlade Sri Lanka, og finde sig til rette i Amerika, et land med andre normer og en fremmed kultur. Men selv i Amerika hjemsøges familien af tragedien, som trækker dybe spor ind i hele jeg-personens liv.

Nayomi Munaweera har skrevet en smuk, troværdig og fængende bog, der er svær at lægge fra sig. Man trækkes med ind i jeg-personens verden, og glædes med hende, lider og frygter med hende. Man håber, at livet vil vende til det bedre, at der kommer noget medgang og lykke. Men der er langt fra tale om en trist og nedslående bog. Bogen er også fyldt med glæde og håb, med lykkelige stunder og øjeblikke. Det er en anbefalelsesværdig bog, der givet et unikt indblik i en kvindes sind.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter