0 kommentarer

Det daglige brød af Knuth Becker

af d. 15. december 2002
Info
 
Sideantal

386

Udgivet

1981

ISBN

87-00-38101-2

 
Dejlig bog om misforståelserne mellem børn og voksne. Handling er der ikke meget af, men til gengæld står den ene underfundige iagttagelse i kø efter den anden og presser på for at underholde læseren.

Kai Gøtsche vokser op i en lille nordjysk flække hos sin trælse familie. Faren er en overforsigtig, overhøflig og dårlig sælger. Han forstår sig ikke på børn, og slet ikke på lille Kai. Moren er så indskrænket og egoistisk, at hun næsten tigger om at komme galt afsted. Kais mormor, den tyske Fru Paysen med den sjove accent, er den eneste der forstår den unge vildbasse. Hun vil kun Kai det bedste, men virker i bogens sammenhæng mere som komisk sidekick end egentlig frelser. Derudover er der en løbende udskiftning af mere eller mindre tjenstvillige tjenestepiger i huset.

Der er mange almengyldige barnligheder i ”Det daglige Brød”. Alt det, de voksne ikke forstod dengang og stadig ikke forstår. Den ungdommelige naivitet og appetit på livet som går forældrene på nerverne, og driver dem til at handle overilet. Netop forargelse og indlevelse driver læseren gennem denne grusomme vejledning i, hvordan man ikke opdrager børn.

“Det daglige brød” er udgivet første gang i 1932.

Bogen fortsættes med “Verden venter-“, “Utroligt forår”“Naar toget kører-“, “Marianne”.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter