0 kommentarer

Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA skab af Romain Puértolas

af d. 5. juni 2014
Info
 
Sideantal

253

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-3247-2

Originaltitel

L'extraordinaire voyage du fakir qui était resté coincé dans une amoire Ikea

 

En sød og charmerende historie gemmer sig i denne bog. En fortælling om at se muligheder i livet frem for forhindringer, og tro på at alt kan lade sig gøre hvis man bare man bare lader tingene ske.

Ajatashatru Lavash Patel (bare rolig, forfatteren er flink til at fortælle hvordan navnet kan udtales) er en indisk fakir, der med sin landsbys hjælp og økonomiske støtte får købt en flybillet til Paris. Paris i sig selv er langt fra vigtig, nej, det er hvad der befinder sig her der tæller. Nemlig en IKEA! Som fakir, der naturligvis kun spiser søm (i hvert fald så længe andre kigger), er en sømseng af god kvalitet et absolut must. Og netop i IKEA er der mulighed for at købe lige den seng Ajatashatru har brug for. Men IKEA ligger jo ikke i lufthavnen, så en taxatur må der til, hvilket fører til et uheldsvangert møde med en sigøjnertaxachauffør. Dette møde vil være med til at forme hans videre rejse. En anden person, hvis væsen gør dybt indtryk på den indiske fakir, er den franske kvinde Marie, med hvem han deler et måltid i IKEAs cafeteria.

Men missionen om at tage retur til Indien fluks efter købet af sømsengen (som han i virkeligheden ikke har lyst til at sove på, men forventer at kunne sælge videre med en god fortjeneste) går langt fra efter planen, da Ajatashatru pludselig befinder sig lukket inde i et IKEA skab på vej mod en ukendt destination.

Denne letlæste og morsomme fortælling er velskrevet og hyggelig. På trods af dens lette stil formår den at komme tæt på emner som Europas grænser og behandlingen af illegale indvandrere. Derudover er den også en kærlighedshistorie, og en moderne dannelsesroman om en mands udvikling fra svindlende fakir til helt andet. Jeg blev i godt humør af at læse bogen, og kan bestemt anbefale den!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter