0 kommentarer

Den sorte linje af Jean-Christophe Grangé

af d. 20. juni 2011
Info
 
Sideantal

586

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-0263-5

Originaltitel

La ligne noire

 

Nogle gange skal man huske at læse anmeldelserne hos Bogrummet inden man kaster sig ud i en ny forfatter. Ifølge anmeldelserne her lever bogen her ikke op til Jean-Christophe Granges tidligere bøger.

Trist for mig – for det er første gang jeg stifter bekendtskab med forfatteren, og jeg er ikke imponeret.

Jeg havde købt den fordi forsiden lokkede med “Det er spændende som bare helvede” Weekendavisen.

Jeg synes nu ikke den var noget særligt – jeg lå i hvert fald afslappet i solen og læste den og måtte på intet tidspunkt bide negle eller trække vejret dybt. Faktisk blev jeg lidt irriteret over den flere steder.

En dansk kvinde findes myrdet på bestialsk vis i Malaysia og hendes morder den franske Jacques Reverdi overraskes ved siden af liget og kommer i fængsel.

Samtidig møder vi i Frankrig journalisten Marc, der siden han fandt sin kæreste myrdet og skamferet har været besat af at finde det ondes væsen.

Jacques Reverdi synes ikke at angre mordet på den danske kvinde og ønsker ikke at tale med journalister eller psykiatere, han afventer sin dødsdom med ophøjet ro.

Journalisten Marc udtænker en genial plan til at få Reverdi i tale. Under dække af at være en ung smuk kvindelig studerende ved navn Elisabeth begynder han at korrespondere med Reverdi, og snart afslører denne at han har myrdet flere kvinder på sin vej, og Elisabeth sendes ud på en makaber dannelsesrejse, der skal afdække morderens mørke sind.

Umiddelbart en spændende historie, men der er for mange steder, hvor man som læser slet ikke lader sig rive med, fordi det bare er for absurd, usandsynligt og underligt.

Slutningen er et kapitel for sig selv og efterlader læseren rundtosset og med en smag i munden af at nu må uhyrlighederne holde op. Jeg fik ikke nogen stor oplevelse ud af denne bog, så den får ingen plads i min bogreol.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter