0 kommentarer

Den sorte bog : de hemmelige optegnelser af F. E. Higgins

af d. 26. juni 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

299

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31259-9

Originaltitel

The black book of secrets

 

“Den sorte bog” er den slags fantasy, hvor det magiske kommer i ganske små doser. Historien foregår i noget der kunne ligne vores middelalder, men der er et par ting, der ikke er helt normale. Historien er fint fortalt, men lidt kedelig.

Bogen har en bemærkelsesværdig spændingskurve. Vi starter med højspænding. Drengen Ludlow er blevet fanget af sine fordrukne forældre og den klamme Barton Gumbroot. De er ved at gøre klar til at hive Ludlows tænder ud, så de kan sælge dem til rige mennesker, der har opbrugt deres egne tænder på søde sager. Ludlow stikker af og springer på en hestevogn, der er på vej ud af Byen. Han ender gennemkold og fortvivlet i landsbyen Pagus Parvus samtidig med at den mystiske fremmede Joe Zabbidou dukker op.

Hvis du synes efternavnet Zabbidou lyder lidt hen af cirkus og tryllekunster tager du ikke helt fejl. Joe Zabbidou tager Ludlow til sig og gør ham til sin hjælper. Joe kalder sig hemmelighedernes pantelåner. Folk kommer ved midnatstid, får en cognac og fortæller deres hemmeligheder, som Joe betaler rigtig godt for. Ludlows job er at skrive disse hemmeligheder ned i en stor sort bog. Ret mystisk er det, at Joe betaler for hemmeligheder, han aldrig bruger til noget. Hvad lever han så af? Og hvor får han alle de penge fra, som han betaler for hemmelighederne med?

For at vende tilbage til spændingskurven så sker der ikke det vilde de første 200 sider. Folk kommer med deres hemmeligheder og byens rigmand, Jeremiah Ratchet, der hidtil har levet rigtig godt af at afpresse borgerne, bliver mere og mere vred fordi han mister sin magt over befolkningen, efterhånden som deres hemmeligheder mister magten over dem. Man er dog ikke rigtig bange for ham og først da indbyggerne pludselig vender sig mod Joe, stiger spændingskurven igen.

“Den sorte bog” handler om at langt de fleste af os kommer til at gøre ting, vi ikke har det godt med vi har gjort. Men hvis du fortæller nogen din hemmelighed, har den ikke længere den samme magt over dig. Og så er moralen også, at alle kan blive tilgivet, hvis de selv søger tilgivelsen. Det er sådan set nogle fine tanker, men de her 300 sider var dæleme lang tid om at få dem formuleret.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter