0 kommentarer

Den skaldede detektiv af Anna Grue

af d. 20. marts 2011
Info
 
Sideantal

422

Udgivet

2010

ISBN

978-87-567-9541-8

 

Den kun 16 årige Rolf Harskov døde, efter han tilsyneladende havde fået for meget at drikke og efterfølgende havde lagt sig til at sove på skinnerne, da han var på vej hjem fra en fest. Han opdagede aldrig, at toget ramte. Da hans lillesøster Gry når præcis den samme alder 16 år og 27 dage, får hun en overdosis og dør efter få dage i koma.

Dan Sommerdahl, privatdetektiv, efterhånden bedre kendt som den skaldede detektiv, bliver hyret af et meget bekymret forældrepar, der har mistet to af deres tre børn. Politiet mener, at børnenes død skyldes ulykker, men forældrene er langt fra overbeviste og sætter Dan ind i sagerne. Privatdetektiven skal ikke alene finde ud af, hvorvidt de to børn blev myrdet, men også opspore morderen samt forhindre vedkommende i også at tage livet af deres yngste søn. Den skæbnesvangre dag, hvor Malthe præcis når den alder, har hans forældre sagt ja til at han må tage til Roskilde Festival med sine venner. De nænner ikke at ændre denne beslutning, da deres søn for første gang i meget lang tid har noget at glæde sig over, og Dan risikerer derfor at skulle mandsopdække ham mellem 70.000 mennesker uden at drengen selv opdager noget.

På privatfronten danner Dan nu par med den fra tv kendte Kirstine Nyland, som han havde en affære med i det foregående bind i serien. Alt er dog ikke lutter idyl, da han savner sit trygge hjem, sin tidligere partner gennem mange år, Marianne, sine børn og lille hund.

Der gik flere dage inden jeg fik armene ned. Virkelig underholdende krimi, hvor man ind imellem sidder med hjertet oppe i halsen. Jeg elsker den spænding der bliver skabt af, at man faktisk ikke ved om der overhovedet er sket nogen forbrydelse og samtidig føler man det pres som forældrene står i, over at den skæbnesvangre dato for deres yngste søn nærmer sig. Man kan sige, at det ville være et tyndt plot, hvis det havde vist sig at der ikke var tale om mord, men blot ulykker som politiet først havde fastslået, men alligevel ærgrer bogens bagside mig rigtig meget. Her kan man læse følgende:

“Det bliver en lang og indviklet opklaring, og da det omsider går op for den skaldede detektiv, hvordan tingene hænger sammen, er drengen taget på Roskilde Festival med sine venner.
Dan har kun et par døgn til at finde Malthe i menneskemylderet. Blandt 70.000 feststemte unge – og en morder, der vil teenagedrengen til livs.”

Den sætning ødelagde lidt af spændingen for mig, for ikke alene fik man afsløret at her er tale om et mord, men også at man ikke vil finde ud af det før allersidst i bogen.

Men når dette er sagt, så er der topkarakterer herfra, ikke alene for en krimigåde i top, men også for den fantastiske oplevelse det er at kunne følge Dan Sommerdahl og hans venner og bekendte. Glæder mig allerede til næste bog i serien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter