0 kommentarer

Den kroniske uskyld af Klaus Rifbjerg

af d. 5. januar 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

184

Udgivet

2003

ISBN

87-00-18446-2

 

En klassiker. Alle elsker Tore. Fantastiske Tore. Indianerhøvding Tore. Fyrtårnet Tore. Tore, solen i Janus’ solsystem. Janus’ liv tager en helt ny drejning den dag han møder dette vidunder. Alt det skræmmende ved at starte i en ny klasse i mellemskolen forsvinder lidt da Tore kommer. For med Tore ved sin side, kan Janus klare ALT!
De står sammen i tykt og tyndt – Man kan ikke nævne Tore uden også at tænke på Janus, og omvendt.

Men ”Den kroniske uskyld” er ikke kun fortællingen om Tore og Janus. Som de bliver ældre kommer det modsatte køn til at spille en stadig større rolle. Først bliver det ved snakken, men pludselig en dag sker det uundgåelige: Helle træder ind i deres liv. Som Tores kæreste, godt nok, men for Janus er det helt acceptabelt. For hvordan kan det være anderledes? Og nu begynder denne kredsen om uskylden, for væk må den. Tore må være sammen med Helle, så Janus også selv kan tillades at have en pige.

Denne bog er på mange måder som et eventyr, med prinser, prinsesser og onde hekse, bare i en moderne udgave. Det er en ærlig bog, der ikke lægger fingre imellem når den udgiver alle Janus mange ansigter; både de gode og de knap så ridderlige.

Det er en af den slags bøger man bare bør læse – Den har vel ikke opnået sin klassikerstatus for ingenting?

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter