0 kommentarer

Den døde zone af Stephen King

af d. 22. september 2014
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

1988

ISBN

87-14-19169-5

Originaltitel

The Dead Zone

 

Johnny Smith lever et godt liv. Han er kæreste med Sarah, er glad for sit job som lærer og alt er fint. Men en aften efter en hyggelig tur i tivoli kommer han ud for et grimt uheld, som sender ham i coma i mange år.

Da han vågner op er alt anderledes. Sarah er blevet gift, Johnnys mor er død – og Johnny har fået en underlig evne. Når han rører ved folk, kan han nogen gange se glimt af deres fremtid!

I starten giver det Johnny en uvelkommen berømmelse, men det lykkes ham at finde ro, da han flytter ud på landet til sin far.

Men en dag møder han politikeren Greg Stillson, som går efter at vinde præsidentvalget, og da Johnny rører ved ham, får han et glimt af en meget ubehagelig fremtid. For Stillson er en mand med mørke hemmeligheder, som ingen kender til.

Nu må Johnny så overveje dilemmaet: hvis du kunne rejse tilbage i tiden og slå Hitler ihjel, før han kom til magten – ville du så gøre det?

“Den døde zone” er en fremragende roman. Stephen King beskriver skræmmende, hvordan det må være at vågne op efter mange år og opdage, hvor meget verden har forandret sig. Johnny befinder sig næsten i et helt andet univers, og hans ny evne hjælper ikke det mindste på at få ham til at føle sig tilpas.

Også tanke-eksperimentet, om man kan redde verden ved at slå en anden ihjel, er rigtig interessant stillet op, og selvom Johnny måske nok træffer et valg, er Kings slutning ikke af den rosenrøde slags.

Bogen er filmatiseret af David Cronenberg i 1983. Det er ikke verdens bedste Stephen King filmatisering (og slet ikke når man tænker på, hvad David Cronenberg ellers har præsteret), men Martin Sheen og Christopher Walken er dog ok som henholdsvis Greg Stillson og Johnny Smith.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter