0 kommentarer

Den anden hånd af Chris Cleave

af d. 22. juli 2015
Info
 
Sideantal

286

Udgivet

2010

ISBN

978-87-91746-67-3

Originaltitel

The Other Hand

 

“Den anden hånd” er en helt fantastisk velskrevet og utroligt dyb bog. Den indeholder store mængder smerte, kærlighed, livsvisdom og humor. Og selv om historien bestemt ikke er noget at grine ad, har den en underlig tragikomisk undertone. Den er ikke sjov for at være sjov. Den er underspillet og grotesk, og bliver dermed sjov på den måde som noget kan blive det, når det er så forfærdeligt at humor bliver den eneste sikkerhedsventil gennem hvilken man kan betragte virkeligheden på nogenlunde sikker afstand. Det er svært at beskrive, men fantastisk at være vidne til henover bogens sider, for det fungerer og er særdeles overbevisende.

Lille Bi flygter fra Nigeria til England, medbringende en engelsk mands kørekort som hun har samlet op på en strand i Nigeria. I England tilbringer hun to år spærret inde på et asylcenter, men bliver pludselig sluppet fri – lidt ved en fejl. Hun kender ikke nogen i England, men der står en adresse på kørekortet, og så er det der hun tager til.

Lille Bi ankommer på adressen et par timer inden kørekortets ejermand skal begraves, efter at han har begået selvmord. De næste måneder tilbringer hun med mandens kone, Sarah, og hendes fire år gamle søn Charlie. Gennem hele bogen er Charlie iført et batmankostume, som han nægter at tage af. Han lyder kun navnet “Batman”, og lever sit liv i en verden hvor han behersker det onde.

I disse omgivelser oprulles en dyb og skræmmende historie om mennesker på overdrevet. Og det er bare så godt skrevet.

Chris Cleave har med “Den anden hånd”, begået et værk der sidder i læseren længe efter at sidste side er vendt. Meget længe efter!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter