0 kommentarer

De uegnede af Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt

af d. 12. november 2017
Info
 
Sideantal

422

Udgivet

2015

ISBN

978 87 93323 07 0

Originaltitel

De underkända - oversat af Ellen Boen

Udgave

1. udgave

 

”Hvad er et primtal?

Hvilke dyr indgår i The Big Five?

I hvilket årti dannedes øen Surtsey ud for Islands sydkyst?

Hvad kaldes den SI-enhed, der anvendes for at måle lysstyrke?”

Tres spørgsmål. Tredive sekunders betænkningstid til hvert. En tredjedel af svarene skal være korrekte. Ellers er du dumpet. Og så bliver du skudt gennem hovedet med en boltpistol.

Nogle knap så begavede reality-stjerner bliver kidnappet af en vred mand, der stiller dem over for dette ’do this or die’-scenarie. Flere må lade livet, for selvfølgelig kan de ikke svare på spørgsmålene. Ofrenes synd? At de er blevet feterede stjerner uden at besidde hverken vid eller intelligens.

Morderen er rasende på den overfladiske samfundsorden og vil gennem sine spektakulære mord – der bliver stadigt mere dristige – skabe en debat: Er det virkelig bare udseende og medietække, vi ønsker at belønne? Har vi for tid og evighed lagt de gamle dyder i graven?

”De uegnede” er Hjorth og Rosenfeldts femte krimi i serien, hvor psykologen Sebastian Bergman spiller en af hovedrollerne sammen med det svenske svar på Rejseholdet.

Det er en spændende og aktuel historie, og som krimi betragtet har ”De uegnede” alt, hvad man med rette kan forlange i denne genre.

Sebastian Bergman er uheldigvis et dybt usympatisk bekendtskab. Et arrogant røvhul, der ”knepper alt med en puls” for at dulme gamle skader. De andre hovedkarakterer er mere realistiske, men til min smag går der lidt rigeligt personfnidder og navlepilleri i det. Ligesom hos Liza Marklund.

Alt i alt er ”De uegnede” dog ikke en ueffen thriller og skal anbefales med de nævnte forbehold.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter